Stand-up paddleboard från Lidl

Egentligen hade jag siktet inställt på en hård bräda men när Lidl började sälja en bräda från Mistral till ett rimligt pris så bestämde jag mig för att slå till.

Stand-up paddleboard från Lidl
brädan går utmärkt att frakta uppblåst på taket.

Detta är mitt första intryck av brädan från Lidl. Jag har alltså inte testat den än utan bara packat upp den.

Stor väska som saknar hjul.

Ryggsäcken som följde med är förvånansvärt snygg. Inte för att det spelar någon roll men det är absolut inte någon nackdel. Intressant också att det följde med en riktig manual och inte bara ett enkelt A4-papper som jag har sett för andra billiga brädor. Jag är dock en sådan person som slänger manualen åt sidan och kastar mig över det jag precis har köpt.

Även själva brädan är väldigt snygg men det förvånade mig lite att man ska blåsa upp den yttre kammaren först och sedan den inre. Inte för detta heller spelar någon roll men bara något jag noterade. Kanske borde jag ha läst manualen för efter sex minuters frenetiskt pumpande var jag bara uppe i 9 psi för den yttre kammaren. Jag hade ställt pumpen på läge 1, vilket jag tyckte var logiskt. Det visade sig dock att pumpen endast blåser i luft på nedtryck då så man ska alltså börja i läge 2... #notetoself

  1. Några detaljer som jag noterade är att D-ringarna sitter direkt mot ett lager dubbelvikt PVC. Kanske vad man kan förvänta sig i den här prisklassen men annars brukar det ju liksom vara att D-ringen ligger i en cylinder.
  2. Jag gillar att det finns ett ställe att skriva sina kontaktuppgifter på, men det kanske det finns på alla brädor?
  3. Limningen är definitivt inte perfekt men jag bedömer att den är tillräckligt bra. Detta är dock något som jag kommer att hålla ögonen på i framtiden.
  4. Krympslang på trådändarna gillar jag! Kanske en onödig detalj med det blir finare än några fransiga trådändar.

För att sammanfatta mitt inledande intryck så tycker jag att man får en helt okej bräda för pengarna. Pumpen skulle jag gärna byta mot en trippelverkande och paddeln, som jag alltså inte testat än, känns häpnadsväckande tung. Jag som är ganska svag kommer nog köpa en annan paddel. Om inte annat så kan det vara bra att ha en som flyter, för det lär inte denna göra... US-fena ska vara bra men jag tycker det är pilligt att hålla på med muttern. Hade nästan föredragit en slide-in fena, även om jag fattar att detta är en enklare lösning. Jag har slide-in på min kajak och till den har jag en utbytesfena för grunt vatten. Det hade inte varit så dumt att kunna använda samma fena till min sup.

Jag kommer definitivt behöva öva på att packa ihop brädan. Mitt första försök får nog inte ens godkänt, eller?

Inte helt enkelt att vika ihop brädan.