Premiärtur med nya kajaken

Premiärtur med nya kajaken
Paddling på Tyresö-Flaten med nya kajaken.

Premiärturen med nya kajaken blev en jättefin kväll på Tyresö-Flaten. Iläggsplatsen ligger väldigt när parkeringen och den har dessutom en ramp, vilket jag föredrar framför brygga. Jag valde att köra utan den avtagbara fenan och jag upplevde kajaken som väldigt vindkänslig. Nästa gång ska jag testa med fenan installerad och se om det blir bättre då.

Tahe Breeze Full HP2 är märkbart mer instabil än min andra kajak, AdvancedFrame Convertible. I gengäld känns det som att den är mer lättpaddlad. Om inte annat är Tahe Breeze lättare, det skiljer nästan åtta kilo!? Om man hellre vill tala i relativa termer; AdvancedFrame Convertible är 50 procent tyngre.

Sätena på Tahe Breeze fästs med karbinhakar i rostfria D-ringar som sitter på insidan av kajakens väggar. Dessa D-ringar satt precis där jag vilade knäna - vilket skavde, men jag antar att jag till exempel kan flytta fram sätet en bit.

Jag körde upp kajaken mot en klipphäll och noterade att det blev ett märke på bogen. Här skulle nog kajaken må bra av lite költejp av något slag, till exempel KeelEazy som bland annat säljs av Kajaksidan. Nu har jag testat att sätta dit lite Gorillatejp. En enklare men mycket billigare lösning. Vi får se hur länge det håller.


Visa större karta