Premiär med nya brädan

Premiär med nya brädan
Nya brädan matchar givetvis bilen.

I går blev det premiär med nya brädan och detta var dessutom första gången någonsin som jag testade en sup! Jag åkte till Farsta strandbad eftersom det är väldigt enkelt för mig att ta mig dit. Det är helt okej där men parkeringen är inte gratis och det tar en stund att promenera ner till vattnet. Det handlar om kanske fem minuter, men det finns andra ställen där parkeringen ligger mycket närmare och dessutom är gratis.

Tyvärr hade jag fått med mig pumpen till kajaken och inte den till supen. Det går att använda den men det är lite jobbigare så jag gav upp när jag fått in 13 psi. Jag tyckte ändå att brädan kändes hård men då har jag såklart inget att jämföra med. Jag ska försöka komma ut igen snart och då trycka i rekommenderade 15 psi.

Det kändes lite ostadigt i början men efter ett tag vågade jag faktiskt ställa mig upp! Detta var mitt primära mål, att våga ställa mig upp, så jag känner mig väldigt nöjd. Det blev ingen längre tur utan jag plaskade runt, max 20 meter från stranden. Det kändes läskigt när jag försökte ta "riktiga" paddeltag med paddeln pekandes rakt ner. Jag valde ju den bredare av de båda Mistral-brädorna och jag förmodar en av nackdelarna är just att man liksom måste luta sig mer åt sidan för att få ner paddeln vertikalt i vattnet.

Jag ska försöka komma ut ganska snart igen och då ska jag även testa att frakta supen på taket. Det kommer att bli intressant...