Paddla i Albysjön

Paddla i Albysjön
Uppblåsbara kajaker på Albysjön, Tyresö.

Förvirrande nog så finns det flera sjöar som heter Albysjön. I dag blev det paddling på Albysjön i Tyresö. Vi startade vid Albybadet och paddlade runt strandlinjen, moturs.

Det var häftigt att paddla under den nya bron som förbinder Alby naturreservat med Tyresta naturreservat.

Bron över Nyforsviken.

När vi kom till Rundmarsviken kom ett rejält skyfall. Lyckligtvis varade det inte i särskilt många minuter.

Vi fikade vid Rakstabadet och passade på att ta en promenad ner till Uddby kvarn. Dit är det inte jättelångt att gå om man vill bära kajaken och fortsätta paddla i Östersjön.

Vi paddlade även in i den intilliggande sjön Fatburen men där var det väldigt svårt att ta sig fram på grund av alla näckrosor och annan växtlighet. Det går att gå upp och promenera till Prinsvillan och kanotbryggan som finns där. Det är dock ganska långt att gå, ungefär 500 meter, men då får du paddla förbi Tyresö slott.

På väg in mot Fatburen.

Vi hade som sagt tänkt att följa strandkanten hela vägen tillbaka men vädret började bli sämre så vi genade tvärs över sjön, tillbaka till Albybadet. Jag tycker ändå att det blev en alldeles lagom lång tur.

Enligt Google Maps kan du köra ända fram till stranden. Detta stämmer inte! Räkna med att du behöver gå ungefär 500 meter, oavsett vilken av parkeringarna du väljer.


Visa större karta