Ny uppblåsbar kajakmodell

Ny uppblåsbar kajakmodell
Photo by Christian Bowen / Unsplash

I dag upptäckte jag att Kajaksidan börjat sälja en kajakmodell som heter Tourair. Den finns både som singel och dubbel. Den är mycket lik kajaken som jag har, men nästan 3 000 kronor billigare!?

Det skulle vara intressant att ta en närmare titt på denna kajaken. Från vad jag kan se så ser det ut som att den inte har något skärm där framme, för att minska stänk. Jag tror dock inte att detta spelar någon roll, man blir ganska blöt i min kajak också. Dessa modeller är egentligen mer som kanoter, fast att man sitter lågt som i en kajak. Jag kan inte heller se att den har något tömningsventil och detta är en nackdel. Jag brukar alltid spola av min kajak, både in- och utvändigt, efter användning. Tömningsventilen gör det enkelt att få ut allt vatten som hamnat inuti kajaken.

Tourair Duo är 60 cm längre och 3 cm smalare än Breeze HP2, vilket gissningsvis innebär att den är snabbare.

(Observera att inläggets bild inte har någon koppling till denna kajaken.)