Ingarö havscamping - Södersved

Ingarö havscamping - Södersved
Badplatsen vid Södersved.

Ingarö havscamping ligger hyfsat nära stan. Det är bara att köra Värmdöleden och ta av vid Gustavsberg. Parkeringen kostar 15 kr per timme, om jag inte minns fel, men den ligger nära stranden. Det finns en ramp, för de som gillar det (dock i betong). Annars tycker jag stranden var perfekt för det blev djupt hyfsat snabbt så man behöver inte vada jättelångt ut för att kunna starta.

Fikapaus

Jag paddlade runt halva Storholmen och tog en fika där. Sedan paddlade jag runt resten av ön och tillbaka till där jag startade. Det går en gångbro över till Storholmen och det går, med viss möda, att paddla under den. Det är dock väldigt mycket vass så det går inte så snabbt.

Man kan även paddla genom Fisksundet mot Fladen och sen in i Kolström, förmodar jag. Detta får dock bli en annan gång. Jag tror det är trevligt men noterade att många motorbåtar kör här så det gäller att hålla sig till kanten.


Visa större karta