Paddla i Drevviken

Drevviken är en sjö i södra Stockholms län som ligger i Haninge, Huddinge, Stockholm och Tyresö kommun. Sjön har en yta på 5,4 kvadratkilometer.

Paddla i Drevviken
Morgondimma över Drevviken.

Drevviken är trevlig att paddla i men det bästa är inte själva sjön. Det absolut mysigaste är att paddla in på Gudö å som ligger i sydöstra hörnet. Jag brukar utgå från Gårdens bad, men du kan även utgå Krokodilbadet. Varma sommarkvällar är Krokodilbadet väldigt populärt och därmed kanske inte bästa stället att utgå från. Vill du paddla riktigt långt kan de börja redan vid Hökarängsbadet. Där är det dock inte gratis att parkera och från Hökarängsbadet är det drygt 7 km till Gudö å.

När du har paddlat genom Gudö å så kommer du fram till Långsjön. Paddlar du tvärs över den så kommer du till Gammelströmmen. Den är väldigt rolig att paddla i. Strömmen är kraftigare än i Gudö å så du behöver i princip inte paddla alls. Det är lämpligt att kontrollera vattenflödet i förväg, så att du orkar paddla tillbaka, mot strömmen när du ska hem.

Efter Gammleströmmen kommer du till Tyresö-Flaten med Tyresta naturreservat på södra sidan. Det är hyfsat enkelt att gå i land (låga klippor) vid rastplats Lillsjön. Där finns det en grillplats samt även toalett (utedass). Grillplatsen är populär så fina dagar lär du inte bli ensam.

Paddling från Drevviken till Tyresö-Flaten.


Visa större karta