Bällstaån

Den 7 maj 2022 var utsedd till Kusträddardagen av organisationen Håll Sverige Rent. Vi valde en lite lugnare plats att plocka skräp på.

Bällstaån
Städning av Bällstaån pågår.

Jag hade bestämt att vi skulle utgå från min förra arbetsplats, alltså Skatteverkets gamla lokaler. Det visade sig dock att samtliga parkeringsplatser där var borttagna!? Det går dock fortfarande att köra ner till vattnet ch lasta av och sedan parkera på Solna strandväg. Tänk på att gång- och cykelvägen nere vid vattnet är ganska trafikerad så var försiktig.

Vi paddlade uppströms men det visade sig att det inte går att komma längre än till bron direkt efter Sundbybergs båtklubb. Det ligger nämligen en kabel i vattnet som hindrar den som vill ta sig förbi. Just i dag gjorde det dock inte så mycket eftersom vi hade fokus på att plocka skräp och det fanns massvis. Efter drygt två timmar fick vi sluta eftersom vi då inte hade mer plats på våra kanoter eller på min sup.

Jag hade med mig soppåsar, vilket var bra, men jag borde även ha tagit med ett par sopsäckar. Vi hittade skrymmande saker som inte gick ner i soppåsarna och sen kändes det inte så mysigt att lägga in de blöta och stinkande soppåsarna i bilen...

Om du vill paddla här, utan att plocka skräp, så tror jag att det är bättre att starta vid Huvudstabadet. Jag vet dock inte hur det ser ut med parkeringsmöjligheter där.