Åter till Magelungen

Det är sällan jag använder min hårda kajak, men nu tog jag den till Magelungen för årets paddelpremiär.

Åter till Magelungen
Magelungen med Farsta strand i bakgrunden.

Jag har paddlat i Magelungen flera gånger. Det är inte en jättestor sjö, men ändå ganska trevligt. Denna gånge tog jag min hårda kajak, en Neumann Tümmler. Jag tror aldrig att jag använde den under 2021 så den har alltså hängt i garaget i två år. Nu kände jag att det var dags att testa den och dessutom hade jag köpt ett kapell.

Kapellet, av märket Zegul, köpte jag på rea från XXL. Det är av modellen one-size-fits-all vilket betyder att det passar de flesta kajaker. Detta visade sig dock vara dess största nackdel. Det finns dubbla resårband, ett inre och ett yttre, beroende på hur stor sittbrunnsöppningen är. Min kajak har en gigantisk öppning så jag fick använda det yttre resårbandet men då fungerar det inre som en sarg som bevarar vattnet som i en liten pool.

Paddling startade vid pulkabacken, Farstanäset. Sen paddlade vi till Farsta strandbad för en kort paus. Vi tog en titt på forsån men jag vågade inte paddla in i ån eftersom det var ganska strömt. Slutligen tog vi oss till Kaninholmen för en fikapaus, innan vi paddlade hemåt igen.

Totalt paddlade vi 10 km vilket kändes alldeles lagom för mig.