Ådran vid Bruket

Ådran är en liten sjö på 0,362 kvadratkilometer belägen i Huddinge kommun.

Ådran vid Bruket
Badbryggan vid Bruket

Ådran är en liten sjö i närheten av Paradisets naturreservat. Den är inget för den som vill ha en spännande paddlingsupplevelse men den är perfekt att öva teknik på. Jag brukar åka hit när det är lite mulet och då är det sällan någon annan där.

Det går att komma hit med buss. Hållplatsen heter Bruket och ligger ganska nära sjön. Kommer du med bil går det att parkera gratis vid Bruket men det finns bara ett fåtal platser. På södra änden av sjön finns också en badplats men där vet jag inte hur det är med parkering. För att komma till badplatsen vid norra änden behöver man gå en kort sträcka uppför en asfalterad väg. Här kan det komma bilar som inte sällan håller en alltför hög hastighet så var lite vaksam.

Solnedgång vid Ådran

Sjön är omgiven av skog vilket givetvis är fint men det betyder också att det blir mörkt lite tidigare på kvällen, när solen försvinner bakom träden. Sjön är som sagt väldigt liten och det tar inte många minuter att paddla tvärs över till den andra badplatsen. Jag gillar dock att här är så lugnt och stillsamt. När jag vill finsplipa min teknik föredrar jag att göra detta på ställen där det inte finns så mycket publik som till exempel vid Gömmaren.


Visa större karta