Tumvantar i neopren från O'neill

Jag köpte ett par dubbelfodrade vantar i neopren från O'neill men är inte alls nöjd.

Tumvantar i neopren från O'neill
Tumvantar i neopren från O'neill

Eftersom jag har planerat att förlänga min paddlingssäsong ville jag ha något varmt om händerna. Jag har sedan tidigare fingervantarna NRS Fuse, men dessa är endast 1 mm tjocka.

Jag fastnade för tumvantarna Psycho från O'neill som är 5 mm tjocka. Jag köpte medvetet en storlek för stort eftersom jag ville ha möjlighet att vicka på fingrarna. Modellen är dock relativt stor i storleken, så man kan köpa rätt storlek. Att vantarna är lite för stora tycker jag inte gör så mycket men muddarna är extremt tajta. Jag hade problem att ta på mig vantarna när jag testade hemma. Ute på vattnet, med blöta händer, klarade jag inte att ta på mig dem på egen hand. Jag fick ta hjälp...

Kanske töjer sig muddarna en smula med tiden men just nu känns det som att dessa får följa med som reserv. De blir definitivt inte mitt förstahandsval. Jag bör tillägga att det kan vara så att vantarna inte primärt är tänkta att användas för paddling. De var i vart fall varma.