Scubi Lite

Scubi Lite
Bildkälla: outdoorxl.se

Tyska Nortik har nyligen lanserat Scubi Lite. Det som är spännande med Scubi-kajakerna är att de både har en ram och uppblåsbara tuber. Ramen gör att kajakerna får en köl och tuberna gör kajaken stabil. Det bästa av två världar helt enkelt!

Jag gissar att det är lite krångligare att sätta ihop en Scubi jämfört med en kajak som är enbart behöver blåsas upp. Jag tror dock att det är en väldig fördel att få en ordentlig köl. Någon fena behövs alltså inte.

Scubi Lite väger endast 8,25 kg och kostar 12 475 kronor hos OutdoorXL. Även om det är ganska mycket pengar så är min bedömning att det ändå är ett konkurrenskraftigt pris. Jag gillar att man sitter lite upphöjt och inte direkt på kajakens golv. Detta gör givetvis att tyngdpunkten ligger högre, men de stora tuberna ser till att kajaken ändå är stabil.

Den svarta randen som syns på bilden är kardborre. Sannolikt kommer det att säljas ett däck till Scubi Lite. Scubi Lite klarar en maxlast på 110 kr och det är ju en jättemycket. Beroende på hur mycket du väger kan detta vara något att tänka på.

💡
Jag hade hört att Nortik tillverkas i Ryssland och jag frågade OutdoorXL om detta. De svarade att Nortik är ett tyskt företag, men vissa delar av deras kajaker tillverkas i S:t Petersburg i Ryssland.