Montera költejp på kanot

Montera költejp på kanot
Költejp monterad i akterna på min Next.

Även om Next är gjord av tålig plast i tre lager så ville skydda undersidan, eller i vart fall kölen, mot repor. För att skydda kölen kan du sätta tejp på undersidan av kanoten. Då är det i första hand tejpen som tar stryk.

På min kajak använde jag gorillatejp på kölen. Den satt väldigt bra, men tejpen är väldigt tunn. Till min kanot ville jag istället testa "riktig" költejp så jag köpte Keel Easy från Kajaksaker. Jag snålade och beställde bara en (1) meter. Kajaksaker skickade dock 110 cm så jag kunde sätta 60 cm fram och 50 cm bak.

Aktern på min kanot med költejp monterad.

Jag trodde att tejpen skulle vara gummiaktig men den är väldigt hård, ungefär som kydex. För att kunna böja den måste du ha en värmepistol men det gick förvånansvärt bra. Se bara till att ha ordentliga handskar i skinn. Kanske skulle handskar i polyester också fungera, men jag vågade inte chansa.

Det ska bli spännande att testa. Man bör givetvis alltid vara försiktig med sin kanot, men det är skönt att veta att det nu finns tejp som skyddar mot grundstötningar. Jag förmodar att det är enkelt att byta ut tejpen i framtiden, om den blir sliten.