En ny svenskdesignad SUP

En ny svenskdesignad SUP
Bildkälla: https://wenallsurf.com

I Facebook-gruppen SUP Stand Up Paddleboard Sweden dök det upp ett inlägg om en ny uppblåsbar SUP med svensk design. Jag tycker att det är grymt snygg och jag gillar att den har packremmar både fram och bak.

Det verkar röra sig om en kvalitetsbräda gjord med så kallad fusion-teknologi. Jag är absolut ingen expert, men jag är övertygad om att denna tekniken är överlägsen limmade brädor, när det gäller hållbarhet. Brädan ska klara ett tryck på hela 22,5 PSI, vilket är väldigt mycket. Mitt enda frågetecken är pumpen. Säljaren verkar skicka med en fotpump och jag är inte särskilt förtjust i fotpumpar. Jag fick en sådan till min första uppblåsbara kajak och det första jag gjorde var att köpa en handpump istället. Detta är säkert bara en smaksak och har man möjöighet att låta brädan vara uppblåst så behöver man ju inte pumpa så ofta.

För varje såld bräda lovar säljaren att skänka 50 kr till Ocean Crusaders. Det tycker jag är ett väldigt trevligt intitiativ!

Wenall Surf SUP

Så här ser ståbrädan från Wenall Surf ut. Mycket snygg och tre fenor borde göra den väldigt stabil. Kanske lite snålt att det inte ingår någon pump, fast då har du å andra sidan möjlighet att välja vilken pump du vill.

Wenall Surf