Aqua Marina Carbon Pro SUP Paddle

Aqua Marina Carbon Pro SUP Paddle
Aqua Marina Carbon Pro

Eftersom jag sålde min uppblåsbara bräda, tillsammans med min paddel, så har jag inte haft någon paddel under en tid. Detta ändrades dock i dag då min nya paddel från Aqua Marina kom. Jag köpte den från Outnorth med 35% rabatt.

Egentligen var jag ute efter en tvådelad paddel, för att slippa skarven längst ner. Denna är tredelad men jag tror det kommer att gå bra ändå. Jag läste på en blogg att det var vanligt att den nedre delen trillade av om man glömde spänna snäpplåset. Min paddel måste vara en nyare version av paddeln för det finns ett push-pinlås vid den nedre skarven, utöver snäpplåset. På den övre delen finns enbart ett snäpplås. Vissa gillar detta eftersom man kan justera längden steglöst. Jag hade nog hellre haft ett lås med push-pin alternativt en konstruktion som hindrar att den övre delen roterar.

T-handtaget är symmetriskt och det kändes lite ovanligt. Dessutom är det ganska stort vilken kanske blir ett problem eftersom jag har små händer. Jag får återkomma kring detta när jag har testat paddeln ordentligt. Bladet är i 100% kolfiber och skaftet är i 70% kolfiber och 30% glasfiber. Detta gör att paddeln är ganska lätt, endast 750 gram.

Jag är inte så förtjust över att paddeln kom inpackad i så mycket plast men detta kanske är ofrånkomligt när man handlar över nätet?

Om man tar bort biten i mitten får man en kort paddel som kan användas för kanot.

Förkortat skaft förvandlar paddeln till en kanotpaddel.